Kuvaaja: @leskinenvisuals

Sargassus

 

Musiikkia pääset kuuntelemaan tästä

Bändin somet: Facebook, Instagram

Kotisivut

 

Bändin keikkakalenteri 2024

Tulevat:

 

 

Menneet:

 

4.5. Nirvana, Turku

16.3. Varjobaari, Tampere

9.3. Finlandia-klubi, Lahti Maaliskuun Musta Messu

 

Yhtye keikkailee aktiivisesti koko vuoden 2024 (pl. huhtikuu), kaikki keikkapyynnöt ja yhteistyehdotukset ovat tervetulleita!

 

Vuonna 2012 perustettu tamperelainen, nykyään osin kuopiolainenkin Sargassus soittaa progressiivista post-metallia. Yhtyeen vokalistin piirtämät ja maalaamat levynkannet ym. muodostavat ainutlaatuisen estetiikan bändin musiikin kanssa. Sargassuksen musiikki syntyy jamisessioiden kautta ja nykyinen vuoden 2023 lopussa uudella basistilla vahvistunut kokoonpano aloittaa seuraavan, kunnianhimoisemman vaiheen yhtyeen tarinassa. Ensimmäinen pitkäsoitto ilmestyy vuoden 2025 puolella. Sargassuksen julkaisuhistoriaan kuuluu loppuvuodesta 2023 ilmestynyt EP "King of the Sun", joka sai erinomaisia arvioita. Aiemmat EP:t ovat "The Albatross" (2022) ja "The Giant". (2020), joiden lisäksi Sargassus on julkaissut myös "Tiamat" -singlen (2021).

 

Jäsenet: Matias Stenman -laulu ja kitara, Teemu Leskinen -kitara, Mertta Halonen -basso, Matias Rokio -rummut

 

Arvioita The king of the Sun EP:sta:

 

Inferno/ Kimmo K. Koskinen:  4/5:  ”Kun kotimainen trio saa intron ja perustykittelyn hoidettua, kiehtovuus alkaa paljastua. Erittäin kunnianhimoinen ja monisyinen ilmaisu on vahvasti progeilevaa mutta myös varsin jämäkkää ja raastavan mustanpuhuvaa. Kombinaatio on toimiva ja lienee juontunut jamipohjaisesta syntytavasta, jonka yleensä ankeista piirteitä bändi pysyy kiitettävästi erossa. Siistejä suvantoja ja sävykkäitä osioita sisältävän musan erikoispiirre on näppärän eloisa rumputyöskentely. Syntyy mielleyhtymä Mastodoniin, vaikka tyylillisesti meno on enemmän the Moth Gathereriä. Vakuuttavaa tekemistä.”

 

Tuonela Magazine/ Jani Lehtinen: "November when I found out about this Tampere-based up-and-coming metal squad SARGASSUS through their “King of the Sun” EP, which proved to be the absolute pinnacle of 2023 in the EP category. This band was by far one of the best new metal acquaintances I made in 2023."